Ontslag op staande voet aanvechten

In een ander artikel leggen wij uit wanneer iemand op staande voet ontslagen kan worden en aan welke vereisten een ontslag op staande voet moet voldoen. In dit artikel leggen wij uit hoe u een ontslag op staande voet kunt aanvechten.

Twee keuzes

Wanneer u op staande voet bent ontslagen kunt u kiezen uit twee opties:

  1. Het ontslag op staande voet vernietigen

  2. Aanspraak maken op de gefixeerde schadevergoeding en op een billijke vergoeding

Vernietigen van het ontslag

Wanneer u het ontslag wilt aanvechten zult u het ontslag moeten vernietigen. Dat moet via de kantonrechter en wel binnen twee maanden na het ontslag op staande voet. Er moet dan een verzoekschrift bij de kantonrechter worden ingediend waarin de kantonrechter wordt gevraagd om het ontslag op staande voet te vernietigen. Als u uw ontslag op staande voet met succes aanvecht dan wordt dit ontslag vernietigd en blijft u dus gewoon in dienst.

Ook als u liever niet in dienst wilt blijven (vaak zijn de verhoudingen wel verstoord na een ontslag op staande voet) kan het zinvol zijn om het ontslag op staande voet aan te vechten. U krijgt namelijk geen WW-uitkering als u op staande voet ontslagen bent. Wat wij in de praktijk vaak zien gebeuren is dat wanneer een werknemer het ontslag op staande voet met succes aanvecht dat de arbeidsovereenkomst dan alsnog wordt beëindigd maar dan met wederzijds goedvinden. De werknemer kan dan aanspraak maken op een WW-uitkering en soms wordt er ook nog een ontslagvergoeding betaald (afhankelijk van de vraag of de werknemer – ernstig -  verwijtbaar heeft gehandeld).

Aanspraak maken op vergoedingen

U kunt er ook voor kiezen om het ontslag op staande voet niet aan te vechten maar om aanspraak te maken op de gefixeerde schadevergoeding, een billijke vergoeding en de transitievergoeding. De gefixeerde schadevergoeding is een vast bedrag en is gelijk aan uw bruto maandloon gedurende de opzegtermijn die de werkgever eigenlijk in acht had moeten nemen. De billijke vergoeding is een vergoeding die afhankelijk is van heel veel omstandigheden en die per geval verschilt. Dat kan een paar honderd euro zijn maar ook vele duizenden euro’s. De transitievergoeding is de wettelijk vastgestelde transitievergoeding.

Ook wanneer u het ontslag op staande voet niet aanvecht maar aanspraak maakt op de vergoedingen (u berust dan in het ontslag op staande voet) moet er binnen twee maanden een verzoekschrift worden ingediend bij de kantonrechter.

Neem altijd contact op met een advocaat ook als u twijfelt

Ook als u twijfelt aan de vraag of het ontslag op staande voet terecht is gegeven (omdat u misschien iets heeft gedaan wat eigenlijk niet hoort) is het verstandig om contact op te nemen met een advocaat. Schaam u vooral niet. In veel gevallen heeft de werknemer wel iets gedaan wat niet zo netjes is maar is het ontslag op staande voet niet terecht. Ook in die gevallen waarin het ontslag op staande voet mogelijk wel terecht is gegeven is er vaak nog wel een regeling te treffen waarbij er een vaststellingsovereenkomst wordt gesloten zodat de werknemer aanspraak kan maken op een WW-uitkering. Laat u dus in ieder geval goed adviseren.

 

Bent u op staande voet ontslag en wilt u graag weten of u dat ontslag met succes kunt aanvechten? Bel ons op telefoonnummer 074-3040111. U mag ons ook mailen: info@rechtdoor.nl

Ons advocatenkantoor is gevestigd in Borne en goed bereikbaar vanuit Hengelo, Almelo en Enschede

Woont u niet in de buurt? Geen probleem wij hebben cliënten in het hele land.