mr. Lotte van de Wetering (Advocaat)  twitter


​Lotte (1982) heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en Commerciële Economie aan de Saxion Hogeschool in Enschede.

Hoewel ze de opleiding Commerciële economie interessant vond en ook een ontzettend leuke baan had bij een entertainmentbureau in Enschede miste ze toch iets. Het recht had haar altijd al geboeid en daarbij wilde ze graag een baan waarin ze mensen, met haar kennis, zou kunnen helpen. De keuze voor een rechtenstudie was dan ook een logische.

Tijdens en na haar studie heeft Lotte bij een advocatenkantoor in Enschede gewerkt, waarvan ruim een jaar als advocaat. Hoewel ze daar met veel plezier heeft gewerkt, voelde ze zich niet thuis in de traditionele advocatuur. Ook zijn de tarieven in de advocatuur hoog, waardoor veel mensen de kosten van rechtsbijstand niet of nauwelijks kunnen betalen. Dat strookt niet met de gedachte dat het recht voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom heeft Lotte samen met Carlo besloten om voor betaalbare tarieven te gaan werken. Zij hoopt daardoor ook die mensen en bedrijven te kunnen helpen die de hoge uurtarieven van andere juristen en van advocaten niet kunnen of willen betalen.

Omdat ze van haar vak houdt vindt Lotte het leuk om dingen tot op de bodem uit te zoeken en houdt zij ook met veel plezier haar vakkennis op peil.