ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet

Een ontslag op staande voet heeft ernstige gevolgen voor u. U ontvangt geen loon meer en u krijgt ook geen WW-uitkering (u bent verwijtbaar werkloos). Dat betekent dat u geen inkomen heeft.

Een ontslag op staande voet mag niet zomaar gegeven worden, alleen in uitzonderlijke gevallen. Bijvoorbeeld bij diefstal, werkweigering of ander ernstig verwijtbaar gedrag. Als u iets heeft gedaan wat een goed werknemer niet betaamt, betekent dit niet altijd dat u dan ook op staande voet ontslagen mag worden. Daarbij moet een werkgever zich aan bepaalde regels houden bij een ontslag op staande voet.

Wat te doen na ontslag op staande voet?
Omdat een ontslag op staande voet zulke ernstige gevolgen heeft en slechts in uitzonderlijke gevallen mag worden gegeven is het verstandig om actie te ondernemen en direct contact op te nemen met een advocaat of jurist.

Bij ons is een eerste gesprek altijd gratis. In dit gesprek kunnen wij beoordelen of uw onslag op staande voet terecht is gegeven en of het zinvol is om een procedure te starten! 

Bent u op staande voet ontslagen? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met Advocatenkantoor Rechtdoor. Wij zijn gevestigd in Borne en zijn goed bereikbaar vanuit Almelo, Hengelo en Enschede. Neem contact met ons op via het contactformulier of per e-mail of stel ons een vraag via onze Facebookpagina.