Ons uurtarief is € 157,50 (inclusief BTW voor particulieren en exclusief BTW voor bedrijven en verzekeraars). Voor particulieren is dit dus een uurtarief van € 130,17 exclusief BTW

Waarom zo'n laag tarief? Niet omdat wij minder goed zijn dan andere advocaten maar omdat wij vinden dat goede rechtsbijstand voor iedereen betaalbaar moet zijn. 

Omdat € 157,50 per uur natuurlijk nog steeds veel geld is en u vaak onverwachts voor een juridisch probleem komt te staan is het bij ons zelfs mogelijk om in termijnen te betalen.

Indien u daarvoor in aanmerking komt kunnen wij u ook helpen op basis van een toevoeging. Dat is door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand (ook wel pro deo advocaat of advocaat van onvermogen genoemd). Meer informatie over toevoegingen vindt u hier: link

Soms hoeft u voor onze diensten helemaal niets te betalen, bijvoorbeeld als u aanmerking komt voor bijzondere bijstand (zie ook ons artikel over toevoegingen) of als u rechtsbijstand verzekerd bent.

Voor het inplannen van een afspraak of voor het opvragen van een offerte kunt u uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Een eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis. Tijdens dit gesprek bespreken wij uw zaak met u en beoordelen wij of wij iets voor u kunnen betekenen. Wij geven tijdens dit gesprek geen advies. Voor gratis advies kunt u terecht op het gratis inloopspreekuur dat wij één keer per maand houden.

Een aantal van onze veelvoorkomende diensten bieden wij aan tegen standaard tarieven. Van deze diensten treft u hieronder de prijzen aan. Ook als de dienst die u nodig heeft niet op de prijslijst staat kunnen wij mogelijk met u een vaste prijs afspreken.

Uurtarief

€ 157,50

Wij hanteren een uurtarief van € 157,50. Dit bedrag is inclusief 21% BTW voor particulieren (€ 130,17 excl. BTW) en exclusief BTW voor zakelijke klanten en rechtsbijstandverzekeraars. Ons kantoor brengt geen kantoorkosten in rekening. Een uurtarief van € 157,50 is bij ons dus ook echt een uurtarief van € 157,50. Kosten van derden (zoals bijvoorbeeld dagvaardingskosten of griffierecht) worden wel doorberekend.

Hierop zijn de Algemene voorwaarden van toepassing.

Adviesgesprek

€ 150,-

Tijdens het adviesgesprek dat maximaal één uur duurt beantwoorden wij uw juridische vraag en geven wij u advies. U ontvangt dat advies direct tijdens het gesprek. 

Hierop zijn de Algemene voorwaarden en Productvoorwaarden van toepassing.

Eenvoudig juridisch advies

€ 95,-

De advocaat of jurist van Advocatenkantoor Rechtdoor zal uw zaak juridisch beoordelen. Bij deze beoordeling bekijken wij wat uw rechten en plichten zijn. Het juridisch advies ontvangt u schriftelijk. Wij zullen proberen om het advies zo begrijpelijk mogelijk te verwoorden.

Op dit product zijn zowel de algemene voorwaarden van Rechtdoor als de productvoorwaarden ‘Eenvoudig juridisch advies’ van toepassing.

Hierop zijn de Algemene voorwaarden en Productvoorwaarden van toepassing.

Eenvoudige juridische brief

€ 95,-

De advocaat of jurist van Advocatenkantoor Rechtdoor zal de door u aangeleverde stukken bekijken en zal voor u een brief opstellen die u zelf aan de wederpartij kunt toesturen. De brief wordt dus niet door ons verstuurd.

Op dit product zijn zowel de algemene voorwaarden van Rechtdoor als de productvoorwaarden ‘Eenvoudige juridische brief’ van toepassing.

Hierop zijn de Algemene voorwaarden en Productvoorwaarden van toepassing.

Beoordelen vaststellingsovereenkomst

€ 450

De advocaat of jurist van Advocatenkantoor Rechtdoor beoordeelt de door uw werkgever aan u voorgelegde vaststellingsovereenkomst (ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd). Ook adviseren wij u over de inhoud van deze overeenkomst. Zo adviseren wij u onder andere over de hoogte van de aangeboden ontslagvergoeding en uw (eventuele) recht op een WW-uitkering na de beëindiging van de arbeidsrelatie. Dit advies ontvangt u per e-mail of indien gewenst per brief.

In veel gevallen is de werkgever bereid om een vergoeding aan de werknemer te betalen voor de kosten van juridisch advies. Ons tarief is in dat geval gelijk aan de kosten die uw werkgever maximaal wil vergoeden. Het kost u in dat geval niets. Betaalt uw werkgever u geen vergoeding? Dan brengen wij bij u een aangepast tarief van € 450,00 inclusief BTW in rekening. Meer informatie hierover vindt u op onze website www.rechtuit.nl.

Op dit product zijn zowel de algemene voorwaarden van Rechtdoor als de productvoorwaarden “Beoordelen vaststellingsovereenkomst” van toepassing.

Hierop zijn de Algemene voorwaarden en Productvoorwaarden van toepassing.

Opstellen vaststellingsovereenkomst

€ 475,-

De advocaat of jurist van Advocatenkantoor Rechtdoor stelt een vaststellingsovereenkomst (ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd) op voor uw werknemer. Deze vaststellingsovereenkomst kunt u voorleggen aan de werknemer. Indien er in overleg met de werknemer aanpassingen en/of aanvullingen moeten plaatsvinden zullen wij de vaststellingsovereenkomst aanpassen en/of aanvullen.

Op dit product zijn zowel de algemene voorwaarden van Rechtdoor als de productvoorwaarden “Opstellen vaststellingsovereenkomst” van toepassing.

Hierop zijn de Algemene voorwaarden en Productvoorwaarden van toepassing.

Beëindigingspakket voor werknemers

€ 850,-

De advocaat of jurist van Advocatenkantoor Rechtdoor beoordeelt de vaststellingsovereenkomst die u van uw werkgever heeft ontvangen. Wij adviseren hierover en zullen met uw werkgever onderhandelen over de inhoud van de vaststellingsovereenkomst.

Vaak wil een werkgever de kosten voor juridische bijstand van de werknemer voor zijn rekening nemen. Als uw werkgever hiertoe ook bereid is, zullen wij de kosten voor onze werkzaamheden bij uw werkgever in rekening brengen. Indien uw werkgever hiertoe niet bereid is, of indien uw werkgever slechts een deel van de kosten voor onze werkzaamheden wil voldoen, ontvangt u van ons ook een factuur. Wij geven u echter de garantie dat u ons nooit meer hoeft te betalen dan € 850,-.

Hierop zijn de Algemene voorwaarden en Productvoorwaarden van toepassing.

Beëindigingspakket voor werkgevers

€ 1.000,-

De advocaat of jurist van Advocatenkantoor Rechtdoor stelt een vaststellingsovereenkomst op voor uw werknemer en zal met uw werknemer onderhandelen over de inhoud van deze overeenkomst. Genoemd bedrag is exclusief BTW.

Op dit product zijn zowel de algemene voorwaarden van Rechtdoor als de productvoorwaarden ‘Beëindigingspakket voor werkgevers’ van toepassing.

Hierop zijn de Algemene voorwaarden en Productvoorwaarden van toepassing.