Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet

vraag juridisch advies

x

Meer informatie?
Maak meteen een afspraak met ons:

Hoe wilt u dat wij contact opnemen?

of

Ontslag op staande voet

Een ontslag op staande voet mag natuurlijk niet zomaar worden gegeven en als het wordt gegeven moet er aan bepaalde voorwaarden worden voldaan omdat men anders het risico loopt dat het ontslag vernietigbaar is.

Wanneer ontslag op staande voet?

Niet iedere overtreding of iedere ontoelaatbare gedraging van de werknemer rechtvaardigt een ontslag op staande voet. In de wet staat een opsomming met gedragingen die een reden kunnen zijn voor ontslag op staande voet. In de wet staan bijvoorbeeld diefstal, verduistering en bedrog genoemd. Ook het mishandelen van de werkgever wordt genoemd als een reden voor ontslag op staande voet. Naast de in de wet genoemde gevallen kunnen ook andere omstandigheden maken dat er een reden is voor ontslag op staande voet. Als een ontslag op staande voet voor de kantonrechter wordt aangevochten zal een kantonrechter altijd alle omstandigheden meewegen. Of een werknemer op staande voet kan worden ontslagen is dus ook een vraag die niet altijd eenvoudig te beantwoorden is.

Wat als werkgever te doen?

Denkt u als werkgever dat er sprake is van een reden voor ontslag op staande voet? Neem dan direct contact op met een jurist of advocaat om te overleggen of dit inderdaad het geval is. Verder moet het ontslag op staande voet onverwijld worden gegeven. Zodra de werkgever bekend wordt met de gedraging van de werknemer, die een reden is voor het ontslag op staande voet, mag er dus niet te lang worden gewacht voordat het ontslag wordt gegeven. Ook is het van belang dat u tegelijk met het ontslag de reden vermeldt waarom de werknemer op staande voet wordt ontslagen. Houdt u zich als werkgever niet aan de regels die gelden bij een ontslag op staande voet dan kan u dit duur komen te staan. De werknemer zal de kantonrechter verzoeken om het ontslag op staande voet te vernietigen en aanspraak maken op loondoorbetaling of schadevergoeding.

Wat als werknemer te doen?

Als u als werknemer op staande voet wordt ontslagen dan is het eveneens van belang dat u direct contact opneemt met een jurist of advocaat. Deze kan voor u beoordelen of er een grond aanwezig is c.q. was voor een ontslag op staande voet. Is dat laatste niet het geval dan kunt u de kantonrechter vragen om het ontslag op staande voet te vernietigen (dit moet binnen twee maanden maar het verdient uiteraard de voorkeur om dit zo snel mogelijk te doen) of u kunt aanspraak maken op (gefixeerde) schadevergoeding. Het eerste gesprek bij Rechtdoor is altijd geheel vrijblijvend en dus kosteloos zodat wij u adviseren om direct contact met Rechtdoor op te nemen wanneer u op staande voet bent ontslagen. Het komt in de praktijk vaak voor dat werkgevers een werknemer ten onrechte op staande voet ontslaan of zich bij een ontslag op staande voet niet aan de ‘regels’ houden.

Heeft u vragen over een ontslag op staande voet? Of wilt u dat wij uw zaak beoordelen?

Neem dan contact op met Advocatenkantoor Rechtdoor. Wij zijn gevestigd in Borne en hebben een bezoekadres in Almelo. Wij zijn goed bereikbaar vanuit Hengelo en Enschede.

Woont u niet in de buurt? Geen probleem wij hebben cliënten in het hele land. Alle communicatie kan telefonisch of via de mail verlopen. 

U kunt uw vraag ook via onze facebookpagina stellen. 

Wat vond u van dit artikel? 2 0